Адрес: с. Герман, ул. "Патриарх Герман" № 81А

Директор - Татяна Величкова

тел. 02 / 992 80 74

GSM: 0884-801-759

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

уеб: detskagradina180.com 

 219 В следствие на земетресението на 22.05.2014 г. и възникналите поражения, сградата на ЦДГ №180 в с. Герман е затворена и започва процедура по проектирането и изграждането на нова сграда дo детското заведение. През есента на 2014 г. официално е открита новата сграда на ОДЗ №180 „Зайченцето бяло” в с. Герман. Тя е изградена за 5 групи, от които 4 градински и 1 яслена, с РЗП 1723 кв.м. Изграждането на обекта е съобразено с изискванията за енергийна ефективност, с внедряване на съвременни екологични технологии. Отоплението на помещенията се осигурява от централна конвективна отоплителна инсталация с топлоизточник – термопомпен агрегат „вода-вода”. На покривa е монтирана система от слънчеви колектори, служещи за подгряване на вода. Дизайнът на сградата съчетава дърво и камък и е в хармония с околната среда. В свободното дворно пространство са изградени кътове за отдих, както и площадки за игра на открито за всички групи и една обща спортна площадка. На разположение е и физкултурен салон.18Помещенията за децата са приветливи, просторни и разполагат с кътове за игри, обучение и почивка .В същата година получава отличие за Сграда на годината.

В ДГ № 180  работят висококвалифицирани учители и грижовни помощник - възпитатели, които се грижат за комфорта на посещаващите деца.

Програмите за обучение са одобрени от Министерството на образованието и науката. За желаещите се предлагат и допълнителни образователни дейности извън държавните образователни стандарти срещу заплащане като : плуване, английски език, народни танци, спортни игри и модерни танци, футбол.

 

 

 

Столична община - Район Панчарево ©2019

Дизайн и разработка Комтехсис