Адрес: с.Железница, ул. „Плана планина” № 26

Директор - Камелия Младенова

Телефон: 02/992-76-54

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Detska Gradina 181Детска градина №181 „Радост” е общинско детско заведение, което се намира в село Железница. За първи път то посреща своите малки възпитаници през 1983 г.,когато се закупува двуетажна частна къща с двор от бившия РНС ”9 септември” за тази цел. Помещенията на двата етажа основно се преобразуват в две занимални, сервизни и кухненски помещения, дирекция и детското заведение започва да функционира с две смесени групи с разрешен капацитет 24 деца. Първият директор е Радка Димитрова, а учители са Анна Георгиева, Емилия Василева и Вера Спасова. След пенсионирането на директора през 2000г.,ръководството на детското заведение се поема от Камелия Младенова.

13Днес ДГ №181 ”Радост” има своето утвърдено място като институция в системата на предучилищното образование, в която се отглеждат, възпитават, социализират и обучават в две смесени групи 50 деца, от тригодишна възраст до постъпването им в I клас, в съответствие с държавния образователен стандарт за предучилищното образование.Сградата е санирана, отоплението е локално. Материално–техническата и дидактична база е много добра, отговаряща на съвременните изисквания. Интериорът е естетически издържан и функционално организиран, жизнената среда на децата отговаря на ергономичните норми и изискванията за безопасност, естетика и комфорт. Дворното пространство е с много зеленина, дървета, цветни алеи, има площадки за игри на открито, оборудвани с различни детски игрови съоръжения и места за отдих.

В детската градина работи екип от 10 човека: директор с група, 3 учители, помощно-обслужващ персонал, медицинска сестра.

 

Химн на ДГ № 181 ”Радост"

Текст : Илза Стаменова

музика : Анета Китанова

 

Нашата детска градина

събира ни още в зори,

приказен дом за децата

пълен със смях и игри.

 

Радост блика в очите,

радост блика в сърцето,

„Радост” е нашата градина,

радостно е тук детето.

 

Слънчо весело ни гледа

птиците запяват в хор,

весели игри и песни

огласят малкия ни двор.

 

 

Столична община - Район Панчарево ©2019

Дизайн и разработка Комтехсис