Адрес: с. Панчарево - ул.„Риляник" № 12

Телефон: 02/992 31 46

Директор – Светла Лазарова - Пангарова

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

уеб: www.odzelica.com             

11.400ДГ №66 „Елица" се намира до брега на Панчаревското езеро, в полите на Витоша планина. Това е един прекрасен, екологично чист район, който предлага отлични условия за възпитание, обучение, социализиране и отглеждане на деца от предучилищна възраст.

12Детската градина разполага с две сгради, които са свързани помежду си с топла връзка. И двете сгради са санирани.

ДГ № 66 разполага с прекрасна материална база. В старата част на детската градина занималните са светли просторни, подовите настилки са покрити с ламинат. Вертикалните щори поставени на прозорците предпазват децата от силното слънце през летните дни. Във всяка група са обособени много красиви кътове: куклени, дървени къщички, детски магазинчета и други. Спалните помещения са обзаведени с нови мебели и завивки. Поставен е теракот в гардеробните помещения. Във всяка група са закупени нови гардеробчета. Тоалетните помещения са със съвременен облик. Помещенията в новата част на детската градина са проектирани и обзаведени съобразно най-новите европейски изисквания за работа с деца от предучилищна възраст .Групите разполагат с отделно помещение за трапезарии, спални, занимални. Гардеробните помещения също са обширни и слънчеви.

6ДГ № 66 разполага с много кабинети: екологичен кабинет, кабинет за интерактивно обучение на децата, кабинет по английски език, кабинет по приложно изкуство, музикален и физкултурен салон, битов кът, кът по БДП и кът по БАК. Топлата връзка е превърната в постоянна изложбена зала с произведения от детско творчество.

 Дворът на детската градина е красив през всички сезони. Огромните борове и различните дървесни видове правят силно впечатление на всеки. Засадени са много цветя, които радват децата от ранна пролет до късна есен. Всяка група има своя площадка, създадени са оптимални условия за игра на децата сред природата. В старата част на детската градина има изградени нови дворни съоръжения.

14В двора са разположени многофункционално спортно игрище и площадка по БДП.

Изгледът към Панчаревското езеро е великолепен. Всичко това прави ДГ № 66 „Елица" желано и предпочитано място не само за децата на Панчарево и Кокаляне, но и за децата от други райони на столицата.

Децата в ДГ №66 “Елица“ са обособени в 7 групи по възрастов признак: две яслени групи за деца от 1 до 3 години и пет градински групи за деца от 3 до 7 години.

В работата си с децата сме възприели идеите, залегнали в Конвенцията на ООН за правата на детето, Закона за закрила на детето, европейските изисквания за предучилищно възпитание, указания на МОН и РУО- София и иновационни разработки в областта на предучилищното възпитание и обучение.

Материалната база в ДГ№66 е оборудвана, така че да отговаря на потребностите на съвременното дете с развита дигитална памет и умения. Всяка група е снабдена с интерактивна дъска, мултимедия, компютърна конфигурация, софтуерни програми и интерактивни играчки. Педагогическите екипи има достъп до интернет на работното си място.

Във връзка с усъвършенстване на уменията на педагозите за прилагане на нови иновативни методи на обучение се прилага много сериозна и задълбочена работа по квалификация на педагогическият персонал. Педагогическият екип използва смесена техника на преподаване обединяващ класическите с новите иновативните методи. Нашите учители умеят да изработват педагогически презентации в учебно-възпитателната си работа, да заснемат и обработват видео и снимков материал и създават педагогически клипове. Като добър педагогически опит са създадените от тях клипове:„Листокрила пеперуда", „Цъфнало цвете шарено", “Слънчева система“ „Сънят на пчеличката“, “Знам, мога и пътната обстановка владея“, “Свързани класни стаи“ и др. Създадените от тях поздравителни електронни картички за Баба Марта; за 8-ми март; за 24 май; за Коледните и Новогодишни празници радват децата и техните родители. Учителите създадоха и детско филмче по приказката на Андерсен „Цветята на малката Ида“.

ДГ №66 ,,Елица" е една от първите детски градини в страната, в която за обучението и възпитанието на децата в индивидуална работа се използват таблети.

Педагозите от детската градина работят по европейски проекти на Еразъм + :  "SUSTAIN", "Възпитание на ценности чрез образователни теми", "Вибрациите на музиката". Активна е дейността ни и в е Twinning , като обменяме информации и си сътрудничим с учебни заведения в Европа.

Работата ни с децата чрез използване на интерактивни технологии бяха показани на редица национални и международни форуми в България, Русия, Швеция, Гърция, Турция, Румъния.

Децата от детската градина имат различни изяви в областта на спорта, музиката, изобразителното изкуство, танците като част от тях бяха излъчени  по БНТ1, БТВ и други телевизии.

ДГ № 66 „Елица“ е базова детска градина на факултета по Начална и предучилищна педагогика към СУ "Св. Климент Охридски".

От януари 2015 години ДГ № 66 „Елица” е член на  Световната организация по предучилищно образование ОМЕП за  България.

Важен момент от дейността на ДГ № 66 е създаването и поддържането на сайт с адрес www.odzelica.com.

За цялостната си дейност деца, учители и директорът на детска градина „Елица“ са получили редица награди, грамоти и благодарствени писма от МОН, от кмета на София, от кмета на район „Панчарево“, от председателят на БНК - ОМЕП, от БНТ1, от СУ, от ЦТО и др.

 

 

Столична община - Район Панчарево ©2019

Дизайн и разработка Комтехсис