Новини

Децата от район “Панчарево” ще учат правилата за безопасно движение на интерактивна площадка

viber image 2021 09 07 16 23 03 81801. септември. 2021 г. Интерактивна площадка по безопасност на движението по пътищата ще бъде изградена на велоалеята около Панчаревското езеро в посока към с. Герман. На нея ученици между 7 и 9 години от училищата в район “Панчарево”, както и всички деца, разхождащи се с родителите си по алеята, ще имат възможност да научат как се пресича безопасно, какви са правилата за движение, какви пътни знаци трябва да познават и др.

Изграждането на площадката е част от цялостна програма, предвидена в проект

„Учи, играй, движи се безопасно“ на районната администрация, одобрен за финансиране от Столичната община.

Ще бъдат изградени пътни трасета, хоризонтална пътна маркировка и ще бъде създадена цялостна организация на движението, съобразени със Закона за движение по пътищата и възрастта на децата.

Администрацията на район „Панчарево“ осигурява терена, върху който да се изгради интерактивната площадка с озвучаване и цялостната организация.

Проектът е насочен към подобряване обучението и възпитанието на децата по безопасно движение по пътищата.
Освен изграждането на площадката, проектът предвижда да се въведе обучителна програма за безопасно улично движение за учениците в 1-ви и 2-ри клас от училищата в район „Панчарево“. Ще се организира и викторина, в която натрупаните знания ще се приложат в практиката.

В екипа по реализиране на проекта ще се включат отдел „Образование, култура, социални дейности, спорт и интеграция“ и комуналното звено на районната администрация, директорите, учителите и родителите на децата. Медицинско лице и служители на МВР ще следят за безопасното протичане на събитието.

© 2021 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys