Новини

Предизвикателство: Да докажем, че в район “Панчарево” живеят най-активните софиянци

04. септември. 2021 г. Днес между софийските райони започва състезание по инициативата на Нестле “Живей Активно!“. Целта е до 18.09.2021 г. на територията на София да бъда изминати дневно средно по 7000 крачки. Районът, в който бъдат регистрирани най-много извървяни крачки, ще спечели реновиране на спортна площадка на открито. 

Предизвикателството ще се осъществи с помощта на специално разработена дигитална карта на маршрутите от ЕСРИ България, лидер в ГИС системите у нас. На https://www.nestle.bg/bg/jiveiaktivno/nestle-za-jiveia2ktivno-sofia всеки участник ще може да отбележи района, за който се състезава и да посочва броя изминати крачки на дневна база.

Кампанията ще бъде подкрепена от волейболистите Владимир Николов, Евгени Иванов-Пушката, атлетите Маруся Иванова, Тереза Маринова, олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, както и най-новите членове в семейството на “Нестле за Живей Активно!” олимпийските шампионки по художествена гимнастика, спортните акробати Данаил Николов и Мартин Николов и бронзовият медалист от Световното първенство по таекуондо Владимир Далаклиев.

Миналата година на територията на столицата бяха регистрирани 27 милиона крачки в рамките на един ден. Сега инициаторите ни предизвикват: „Подобри своя рекорд!“. По време на Европейската седмица на мобилността през септември”Нестле за Живей Активно!  цели да превърне София в една от най-активните столици в света, провеждайки първото по рода си пешеходно състезание между районите в столицата. 

Последни проучвания сочат, че средно за света, хората изминават по 4 961 крачки на ден, а столицата има шанс да нареди България сред държавите с най-високо ниво на активност. Хонг Конг e лидер в класацията с 6 880 крачки на ден. Следват Япония с 6 010 и Испания с 5 936 крачки.

© 2021 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys