Новини

200 нови дървета засадени в 4 села от район “Панчарево”

18. октомври. 2021 г. Почти 200 нови дървета бяха засадени в с. Кривина, с. Казичене, с. Кокаляне и с. Пасарел като компенсация за строителството на обект „Софийски околовръстен път в участъка от км 35+260 до км 41+340 от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. Фирмата - изпълнител „ГБС – ИСД“ АД имаше ангажимент да извърши компесаторно озеленяване с висока дървесна растителност. Кметът на СО - район “Панчарево” Николай Гюров подкрепи идеята като постави изискване залесяването да бъде извършено в съответствие с изискванията на Наредба за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столичната община и при отчитане на климатичните условия.Kazichene1

След обсъждане с кмета на с. Кривина Венцислав Игнатов, кмета на с. Казичене Григор Григоров, кмета на с. Кокаляне Александър Борисов и Наталия Александрова, кмет на с. Пасарел, бяха определени терените, броят и видовете дървета, които да бъдат засадени.

Kazichene2
В парцел за озеленяване и църква на ул. „Старата река“ в с. Кривина бяха засадени 47 бр. дървета сред които чинари, червенолистни брези, сребристи явори, южни копривки и офики.

viber image 2021 10 17 13 17 33 082В имот, определен за парк в с.Казичене, бяха засадени 120 дървета - чинари, сребристи явори, каталпи, върби и пауловнии. В с. Кокаляне в парцел с предназначение “Детски комбинат” бяха засадени 15 дървета от видовете офика, чинар, брези и ясен, а в с. Пасарел 15 нови липи и офики бяха засадени в зелената площ по продължение на ул. „Искър“.

viber image 2021 10 17 13 17 35 076
“С извършването на компенсаторното залесяване продължаваме политиката си не само да се грижим за опазване на красивата природа, в която е изграден районът, но и да разнообразяваме растителните видове и да правим населените места в СО - район "Панчарево" по-приветливи и красиви”, обобщи кметът Николай Гюров.

© 2021 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys