Новини

Previous Next

Открита е строителната площадка за нова детска градина в с. Бистрица

10. януари 2022 г. Днес бе открита строителната площадка на бъдещата детска градина с капацитет от 4 групи в с. Бистрица. Това е изпълнение на Договор № РПН21-ДГ56-146/22.04.2021 г.  за „Инженеринг - проектиране, изпълнение на СМР, авторски надзор, изготвяне на екзекутивна документация, включително оборудване и обзавеждане на целодневна детска градина с капацитет за  четири групи в с. Бистрица -УПИ 1 - от кв.57 по действащия регулационен план на с. Бистрица, район Панчарево”.

Договорът бе сключен след като на основание чл. 183 от ЗОП във връзка с и при условията на чл. 112 от ЗОП бе проведена процедура по възлагане на обществена поръчка.

"Днешното събитие беше дългоочаквано както от жителите, така и лично от мен. Работя за това още от времето, когато бях кмет на селото. От първия ден в качеството си на районен кмет с екипа ми правим всичко зависещо от нас да осигурим места в детски заведения за всички деца в район “Панчарево”. Тези ни усилия ще продължат и през настоящата година.", коментира кметът на СО - район "Панчарево" Николай Гюров.

За да започне строителството в с. Бистрица, беше необходимо да бъде преместена здравната служба. От първите дни на 2022 година д-р Валентина Петрова приема в новия си кабинет до кметството.

В тържественото откриване участваха зам.-кметът на Столичната община Мирослав Боршош, Мария Минчева, директор на дирекция „Образование“ в Столичната община, депутатът в 47-ото Народно събрание проф. Асен Балтов, Самуил Попов, кмет на с. Бистрица, Снежана Нешева, директор на 192 СОУ „Христо Ботев“, с. Бистрица, Боряна Банова,  директор на ДГ 143 „Щурче“, с. Бистрица, много родители, в партньорство с които успяхме да извоюваме финансиране от Столичната община за детската градина в с. Бистрица, представители на строителите от „Аргогруп Екзакт“ ООД, служители на компанията за строителен надзор. На строителната площадка бяха и всички ангажирани с проекта от районната администрация: зам.-кметовете на района д-р инж. Даниела Христова и инж. Ирина Войнова, главният архитект на района Румен Несторов, главният инженер Николай Цеков, инж. Поли Димитрова, началник на отдел "Контрол по строителството", инж. Александър Пильов, началник на отдел УТК и много други. Тържественият старт на строителството бе даден с водосвет, отслужен от отец Павел Димитров, предстоятел на храм „Св. Георги“ в с. Бистрица, последван от символична първа копка.

Фирмата-изпълнител има 280 календарни дни да завърши строително-монтажните работи и да оборудва и обзаведе сградата.

"Надявам се, че до края на тази години детските градини в с. Казичене и с. Бистрица ще приемат първите деца. Бих искал да благодаря от сърце на екипа ми и на всички служители от районната администрация, на активните жители на с. Бистрица, на Столична община. Защото днешното събитие е успех, базиран на обединената ни енергия за изграждане на новата детска градина", категоричен бе кметът Гюров.

 

© 2022 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys