Новини

Новият филиал на 143 ДГ “Щурче” отвори врати в с. Бистрица

Николай Гюров - кмет на район Панчарево, приветства родители и деца на откриването на новата сграда на детската градина в с. Бистрица и изрази пълна готовност за изграждането на нови детски заведения в района.

“За мен и екипа ми постигнатите резултати са изключително удовлетворяващи. Резултати, в които показахме, че умеем да управляваме добре предоставения ни ресурс и въпреки сложните икономически времена, в които ни се наложи да градим, успяхме с проследено качество, контрол и стриктно спазване на линейните графици да построим новия филиал на 143 ДГ “Щурче” в срок. Благодарим за стоицизма на “Агрогруп Екзакт” ООД, строителния надзор и инвеститорския контрол.”

“На днешния празник имаме още една добра новина и сме все по-обнадеждени за предстоящото проектиране и изграждане на ново детско заведение, което да обезпечи и децата в с. Железница, за където имаме сключен договор за изпълнение от 2021 г. и продължаваме да очакваме финансиране от СО. Надявам се, че инфлацията няма да провокира отказ на вече избрания изпълнител, от което да пропуснем ползите за гражданите, за които се борим и ще съумеем в най-скоро време да стартираме и този дългоочакван проект!”, заяви кметът Николай Гюров.

Не без значение е и фактът, че земята, върху която е реализирана новата сграда е била на видния бистричанин Деян Тодоров - част от предците ни, на които отдаваме заслужена почит.

На откриването присъства и Христо Бакалски - един от наследниците на парцела, локализиран на територията на основната сграда на 143 ДГ “Щурче” и самостоятелна детска ясла “Щурче” на ул. “Тинтява” 8, където през 1945 г. на фамилията са отнети 24 дка, а общината ги обезщетява с 9 дка в края на селото. “Горд съм да обявя, че делата от 2011 г. срещу решение за възстановяване на поземлен имот, (от страна на поземлената комисия), в познатата ни Джорева ливада в двора на детската градина, са спечелени в полза на район “Панчарево”. Именно там планираме да направим предложение за проектиране и изграждане на нова ясла и децата на с. Бистрица да се радват на красива и сигурна сграда, по нищо неотстъпваща на новопостроения филиал”, допълни кметът Николай Гюров, като пожела: “На добър час, здраве и благоденствие на всички деца и техните възпитатели!”

© 2024 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys