Новини

Кметът на район Панчарево посрещна кмета на гръцката община Волви

Кметът на район Панчарево Николай Гюров приветства в кабинета си кмета на община Волви, Гърция Диамандис Лиамас и неговия екип.

Район Панчарево и община Волви имат споразумение за съвместно сътрудничество. Кметът Лиамас е в София за 37-то издание на Ваканция и СПА Експо, където Волви има съвместен щанд с община Банско.

„Аз няма да се откажа да говоря, че е необходимо осъществяването на децентрализацията“, обяви г-н Гюров, изтъквайки ключовото значение на общинските администрации. „Убеден съм, че за да се развива устойчиво една държава, тя трябва да има солидна основа. А тази основа е общината, кметството, селото. Нашата работа е ключова, защото сме най-близо до хората“, обясни кметът на район Панчарево. Според него, ако на тази администрация се даде възможност, тя ще докаже, че има капацитет да решава ефективно проблемите по места.

Николай Гюров увери колегата си от Волви, че ще работи не само за продължаването, но и за надграждането на сътрудничеството между двете общини.

„Пожелавам Ви сили, за да изпълнявате добрите си намерения. Личи си, че имате ентусиазъм и експертиза. Затова ще успеете“, категоричен бе г-н Лиамас. Той допълни, че не е важно само да се проведе децентрализацията, а и да се отпуснат средства за изпълнение на задачите, поставени на общинските администрации.

Според двамата кметове сферите за партньорство са много и разнообразни. Те се споразумяха за оперативен диалог в полза на гражданите на двете общини.

Кметът на Волви изрази желание сътрудничеството между двете общини да бъде разширено и покани г-н Гюров и екипа му да посетят гр. Волви, за да планират съвместни инициативи.

 

© 2020 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys