Новини

Празници през август в район "Панчарево"

Празничният календар тази година е доста по-различен от обичайния. Много празници бяха отменени заради необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки, сред които и задължителната социална изолация.

За момента извънредната обстановка е удължена до 31 юли. Във връзка с това представяме планираните събития за август с уговорката, че ако разпространението на коронавируса продължи и извънредната епидемична обстановка бъде удължена, те могат да бъдат отменени или да бъде променен начинът на провеждането им.

В с. Железница Народно читалище „Пробуда – 1926 и кметството на селото организират на 15 август 2020 г.  традициония събор на селото. Подготвената празнична програма ще се проведе на открита сцена в центъра на селото. 

В с. Кокаляне Народно читалище „Заря – 1909 организира на 16 август 2020 г.  традиционния събор на селото. Той ще се проведе в местността Орниче, където е подготвена празнична програма за доброто настроение на жителите и гостите на селото.

На 15 август, когато православните християни празнуват Успение Богородично (Голяма Богородица), празник имат няколко от храмовете в района. В църквата „Успение Богородично“ в с. Железница ще бъде отслужена празнична литургия за здраве. Сготвеният от доброволци и църковното настоятелство курбан ще бъде осветен и раздаден на жителите и гостите на селото за здраве.

И в параклиса „Успение на Пресвета Богородица“ в местност “Китката”, с. Кокалянe ще бъде отслужена празнична литургия и ще бъде осветен курбан, който ще бъде раздаден ма миряните за здраве.

В с. Долни Пасарел празникът Успение Богородично ще бъде отбелязан тържествено  в църквата „Св. Георги Победоносец“ (в гробищния парк). Предвидена е празнична литургия за здраве и освещаване на курбан, който ща се раздаде на миряните на центъра на селото.

При провеждането на тези чествания стриктно ще бъдат спазвани всички епидемиологични указания и мерки.

© 2020 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys