Новини

Жители на район “Панчарево” почетоха Патриарха на българската литература  

15.октомври. 2020 г. СО - район “Панчарево” спечели финансиране от СО на проект „Не се гаси туй, що не гасне!“ по програмен приоритет „170 години от рождението на Иван Вазов“.

В първия етап от проекта „Не се гаси туй, що не гасне!“ взеха участие 50 жители от Дружеството на инвалида в с. Казичене и двама служители от администрацията на СО - район „Панчарево“. Участниците посетиха къщата-музей на Иван Вазов в гр. Сопот, за да се запознаят с живота и творчеството на Патриарха на българската литература. Участниците посетиха също Калофер, Карлово и Копривщица. Беше организиран поход за усъвършенстване двигателните умения на възрастните хора и запознаване с екологичните особености на района.

За реализирането на проекта бяха осигурени транспорт и храна за участниците, както и промоционални фанелки, тефтери и химикалки.

Вторият етап включваше посещение и поднасяне на цветя на паметната плоча на Иван Вазов.  20 ученици от от 5 и 6 клас на 84 ОУ „Васил Левски“, с. Герман, заедно с родители, учители и експерти от районната администрация се  поклониха пред витошката морена, поставена на гроба на Иван Вазов в градинката на църквата “Света София” и рецитираха стихове от творчеството му.

Районната администрация осигури транспорт за учениците от с. Герман и достави сандвичи, вода, тефтери, фанелки и химикалки. Спазвани бяха всички противоепидемични мерки.

“Щастлив съм, че заедно с екипа си реализираме проекти, насочени към развитието на децата на район “Панчарево”. Те заслужават внимание и грижа, тъй като са наше вдъхновение и сила за още по-упорита работа”, подчерта кметът на района Николай Гюров.

В рамките на две седмици ще реализираме и последния трети етап от проекта.

Общата стойност на проекта е 3 000 лв. с ДДС.

© 2020 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys