РЕМОНТИ И ИНФРАСТРУКТУРА

Предстоящо спиране на водоподаването

Уважаеми клиенти,

На 1 февруари 2022 г. (вторник) във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. „Околовръстен път“, старата отбивка за ж.к. „Младост“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в:

ж.к. „Младост 2“
ж.к. „Младост 3“
ж.к. „Младост 4“
ул. „Околовръстен път“ от кръговото за ж.к. „Младост 4“ до шоурум "Хюндай"
м. Детски град - района между ул. „Самоковско шосе“, ул. „Синя светлина“, ул. „Проф. Асен Киселинчев“, ул. „Синаница“, ул. „Хитър Петър“
ж.к. „София Вилидж“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адреси:
ж.к. „Младост 2“ – пред РУМ
ж.к. „Младост 3“ – пред общината
ж.к. „Младост 4“ – ул. „Самара“ ъгъла с ул. „Филип Аврамов“
м. Детски град – ул. „Сияние“ ъгъла с ул. „Проф. Асен Киселинчев“

Можете да следите развитието на всички планирани теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - ТУК.

Планираните строително-монтажни дейности са част от мащабна реконструкция на водопроводната мрежа. Целта е поетапно цялата водопроводна връзка, намираща се на ул. „Околовръстен път“, да бъде изградена по нов начин, така че да се елиминира възможността за възникване на аварии в бъдеще и да се повишат възможностите на системата за използване на алтернативни схеми на водоснабдяване.

Реконструкцията на тази връзка е една от най-мащабните дейности за последните десет години. Ще се реконструират общо над 400 м. водопроводи и спирателни кранове с диаметър ф1000 и ф600. Работата по толкова големи съоръжения изисква значително технологично време, тъй като първо водата от тях трябва да се източи, да се извършат самите строително-монтажни работи и след това отново съоръжението да се напълни с вода. За съжаление, поради факта, че се реконструират стратегически съоръжения за мрежата, не е възможно извършването на този без ремонт без прекъсване на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.
„Софийска вода“ АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

“Софийска вода” АД

© 2022 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys