СЪБИТИЯ

Среща на участниците в европейски проект Еразъм + в ДГ № 66 "Елица"

От  2017 година ДГ „Елица” работи по европейски проект  на Еразъм + с партньори учители от Швеция и Гърция. Темата на проекта е „Вибрация на музиката” като през месец ноември 2017 година се състоя първата среща на участниците по проекта в град Малмьо – Швеция .

От 21 до 23 март 2017 години се осъществи втората среща на участниците по проекта в България в ДГ № 66 „Елица”. Споделихме с партньорите си българската образователна система и представихме педагогическата работа с децата от детската градина и начините навъздействие на музиката върху поведението на децата.

През първият ден от посещението децата и гостите посетиха Софийската опера, като бяха представени детската опера „Златната флейта” и опера за бебоци. Представители от Софийската опера разказаха за своята дейност, за целите който си поставят с представянето на детски оперни спектакли и въздействието, което очакват да има върху детската публика.

За  нашите гости бе организирана тур обиколка на София, която имаше за цел да ги запознае със забележителностите на столицата.

През вторият ден гостите посетиха ДГ №66 “Елица“. Те бяха посрещнати според български обичаи с топла питка и мед и с приятна изненада децата от детската градина представиха спектакъл  “Пролетна импресия“, който бе излъчен по БТВ като поздрав за всички хора с настъпващата пролет.

 1

Гости на работната среща бяха представители на районната администрация госпожа Ризова, госпожа Василева, госпожа Кирилова, както и бившия музикален учител на децата от детската градина – госпожа Леда Георгиева.

2

Учители от ДГ “Елица“ представиха презентации за историята на  българското образование и неговата образователна структура, обсъдиха се въпроси, поставени бяха задачи . Госпожа Иглика Ангелова изнесе лекция на тема " Музиката - надситуативно, естетично и мултикултурно възпитание "

3

В последният ден от престоя, на гостите бяха представени педагогически ситуации във всички възрастови групи, като акцента бе поставен музиката – начин на въздействие и решаване на педагогически задачи:

Група “Пчеличка” – “Пиленца”

4

Група “Слънчице” – “Балът на цветята“

5

Група “Синчец” – “Весел дъжд”

6

Група “Мечо пух” – “Щурец и мравка”

7

Група “Калинка” – “Който зло мисли, зло намира”

8

В музикалният салон се представиха различни иновативни средства, който учителите от детска градина  “Елица“ използват в педагогическата си практика с децата. Гостите бяха приятно изненадани от работата ни и заедно с децата се забавляваха.

“Пляс камера”

9

“Интерактивна пчеличка“

10

“Мейки мейки”

11

“Креативна класна стая”

12

“Кахут”

13

В следобедните часове посетихме ЦТО, които представиха своята работа в областта на технологиите и тяхното използване в процеса на обучение. Всички заедно създадохме наша песен „Нарисувай ми песен”.

14

Цялата дейност по представяне на нашето участие в проекта през изминалите дни посвещаваме на 70 годишният юбилеи на международната организация по предучилищно образование ОМЕП.

Изказваме благодарност към  всички деца, родители, приятели към целият персонал на детската градина, които допринесоха за реализирането на целите на европейския проект.

15

 

Столична община - Район Панчарево ©2018

Дизайн и разработка Комтехсис