Адрес: с. Долни Пасарел,ул. "Диляна" 16

Директор - Даниела Иванова

Към настоящия момент изпълняващ длъжността директор е Ивайло Кискинов

тел: 02/992-42-05

GSM: 0884-80-17-68

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

уеб: 202ou.weebly.com

 

3Училището е основано през 1872 г. През годините на своето съществуване е бил променян статутът му - Начално училище, Основно училище. Сегашната сграда на училището е построена през 60-те години на ХХ в. В съответствие с промените в нормативната база в сектор "Образование" поради отдалечеността си, училището от няколко години е със статут на защитено - единственото в Столична община.

От 2013 г. при управлението на Директора Мария Сандева училището работи с подкрепата на различни неправителствени организации. Един от първите проекти, в които се включваме е проектът "Едно училище за всички" на Центъра за приобщаващо образование, по който сме едно от първите пет пилотни училища, с които работи Организацията. Работим с образователната организация "Нике", чиято програма е ориентирана към въвеждането на иновативни методи на преподаване и планиране на учебния материал, със "Заедно в час".

При директор Даниела Иванова започнахме работа с неправителствената организация "Клуб една България", по която учителите имаха възможност в рамките на поредица срещи с представители на бизнеса - доброволци по програмата, да получат личностна подкрепа за реализирането на своите цели.

В училището работи млад и силно мотивиран екип, обединен около идеята за изграждане на приобщаваща среда, в която всички ученици да се чувстват приети и щастливи, което от своя страна да доведе и до повишаване на академичните резултати. Средната възраст на преподавателския екип е 38 години.

57От началото на учебната 2017-2018 година в училището старитирахме програма за ранно професионално ориеннтиране на нашите ученици чрез срещи с успешно реализирали се хора - представители на различни възрастови и професионални групи.В училището се обучават 73 ученици. То разполага със седем класни стаи, един компютърен кабинет, физкултурен салон, голям двор със спортни площадки. Също така  предлага дневна и самостоятелна форма на обучение. Учениците от първи и пети клас от тази учебна година работят по иновативната методика по математика - Jump Math.

 

 

 

 

 

Столична община - Район Панчарево ©2019

Дизайн и разработка Комтехсис