logo panch

27
Ян 12

Спорт

СПОРТНИ БАЗИ, ЦЕНТРОВЕ И СТАДИОНИ

На територията на район „Панчарево”, на ул. „Самоковско шосе”, са разположени Спортен комплекс с басейн и тенис–кортове „Чери” и спортно-развлекателен комплекс „Корали”. По бреговете на Панчаревското езеро има и действащи спортни бази за развитие на гребни спортове. Там е разположена и Националната гребна база.

Район Панчарево разполага с пет многофункционални спортни площадки, които се намират в селата Панчарево (двора на 83 ОУ), Лозен, Герман (до стадиона), Бистрица (до стадиона), Казичане (до ЦДГ 3) и няколко стадиона в селата – Бистрица, Железница, Кокаляне, Герман, Казичене, Кривина, Лозен и Долни Пасарел, на които се провеждат предимно състезания на регионално ново (с изключение на спортния комплекс в с. Бистрица и местния футболен клуб, играещ във „В” група).

 • Футболен клуб „Витоша” – с. Бистрица

logo-fkvitosha

 Футболният клуб от Бистрица е първият отбор от село в Софийска област, който играе във „В” група. Това става през 1974 г, а две години по-рано се открива затревен стадион в селото. Основан е през 1958 година. Клубният стадион е с капацитет от 2000 зрители. Основните цветове на клуба са зелено и бяло. От 2007 г. до 2013 г. клубът играе в Югозападната "В" група. Най-големият им успех до сега е спечелването на купата на Аматьорската Футболна Лига през сезон 2011/12, като на финала побеждават "Две могили" на стадион Васил Левски в София с резултат 2:1. За успех също се счита участието на 1/32-финал за купата на страната през 1972/73 г. През сезон 2010/11, Витоша постига най-доброто класиране във "В" група във всички участия до сега, като заема 3-то място в крайното класиране на Югозападна "В" група с актив от 85 точки. През сезон 2013-2014 г. отборът за първи път участва и в професионалния футбол в "Б" група като това е най-високото ниво, на което отборът се е изявявал в своята клубна история.

През годините в Бистрица треньори са били известни личности като Димитър Иванов - Хулигана, Димитър Йорданов - Кукуша, Любомир Хранов - Митри. Футболисти в отбора пък са били Боре Ангелов, Ангел Станков, Владимир Николчев, Пепи Петров.

 • Спортен комплекс с басейн и тенис–кортове „Чери” - ул. „Самоковско шосе, срещу СБА, тел.: 0878 / 86 88 11 ,

уеб-сайт: www.tenisclubcherry.com

2 4

 

Спортно-развлекателен комплекс „Чери” съчетава близостта до големия град и зелената чиста природа на Панчарево. Разположен в началото на черешовите градини, това е идеалното място за пълноценната релаксация и отдих след работен ден. Комплексът разполага с тенис кортове, отоплявани басейни за деца и възрастни, ресторант-барбекю и детски кът за най-малките.

 • Спортно-развлекателен комплекс „Корали” - ул „Самоковско шосе” 3А ,

тел.: 0885/ 68 53 54 ,

уеб-сайт: www.koralite.com

korali summer5

 Спортно-развлекателен комплекс „Корали” разплага с два раздвижени басейна (за деца и възрастни) и пещера, с воден бар и островен бар, където може да се насладите на екзотични коктейли, детска площадка и прекрасен изглед към цялото Панчаревско езеро. Голямата площ е подходяща за организирането на сватби, рожденни дни, детски и фирмени партита.

 • Национална гребна база „Средец” в с. Панчарево

baza1

Национална гребна база „Средец” е спортна база, разположена на брега на Панчаревското езеро. Изградена през 1968 година, базата е първото модерно съоръжение у нас за провеждане на тренировки и състезания в гребните дисциплини. През 1977г. става домакин на Световното първенство по кану-каяк в столицата, а три години по-късно - през 1981г. на Световното първенство за младежи във водните спортове. През годините е била домакин на няколко световни първенства, международни и национални регати по гребане, европейски първенства по триатлон. Днес също се използва активно от няколко спортни клуба по кану-каяк и гребане. Стопанисва се от „Национална спортна база” ЕАД.

 • Спортна тренировъчна база „Панчарево”

baza-cska pancharevo

Спортна тренировъчна база „Панчарево” е клубната тренировъчна база на ПФК ЦСКА (София). Намира се на 12 км. от центъра на София близо до Панчаревското езеро. Комплексът разполага с два затревени футболни терена с нормални размери, ел. осветление и трибуни за 800 души, закрита спортна площадка с изкуствена настилка, пригодена за тренировки в лоши атмосферни условия, игрища за баскетбол,  волейбол, два тенис-корта и помощно игрище за футбол на малки вратички.В базата също така има и ресторант,бар, видеозала, медицински и фитнес-център, басейн, сауна и вана за подводен масаж. През април 2005 г. е представен план за модернизация на стадион “Българска армия”, базата в Панчарево и комплекс “Червено знаме”. Планът предвижда пълно разрушаване на сегашния стадион и създаване на нов модерен стадион с капацитет 30 000 души на стойност 100 млн. лева. Той трябва да бъде изграден за 4 години. Реализацията на проекта трябва да започне, след като стадионът, базата в Панчарево и базата на 4-ти километър бъдат прехвърлени към футболния клуб.

 • На територията на с. Казичене се намира „Литекс Хидро Парк”, един много добре поддържан комплекс за водни спортове, риболов и почивка.

  imagesКомплекса предлага възможност за практикуване на различни водни спортове като:

  - водни ски, обслужвани от ски влек с 9 колички. Влекът е с обиколка от 930 м. и развива скорост от 0 до 70 км/ч.
  - уейк борд
  - моно ска
  - водни колела
  - разходка с моторна лодка

  Отделно е обособена е плажна част с шезлонги. Комплекса предлага билярд и тенис на маса.

  Привържениците на риболова имат възможност да опитат късмета си в улова на сом, шаран, толстолоб и др.

 

Обществени поръчки

Конкурси

Обяви

 • Одобрен е ПУП на с.Кривина
  С Решение №354 е одобрен ПУП на с.Кривина,район Панчарево Решението може да бъде обжалвано по реда на чл. 215, ал. 4 ЗУТ пред Административния съд – София-град, в 30-дневен срок от съобщаването. Жалбите се подават в район „Панчарево“ и се изпращат в Административния съд – София-град, от отдел „Правно-нормативно обслужване“…
  Написана в Понеделник, 21 Август 2017 11:05 Прочетена 6 пъти Продължава...
 • ОБЯВА в изпълнение на чл.72 б,ал.3 от ППЗСПЗЗ
  РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО,ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ - СОФИЯ ГРАД ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ - ПАНЧАРЕВО ОБЯВА
  Написана в Петък, 18 Август 2017 08:47 Прочетена 12 пъти Продължава...